FLASH SALE⚡Extra 5% kedvezmény FLASH5 kóddal
Hogyan kell berendezni egy kis lakást

Hogyan kell berendezni egy kis lakást

Viktória Visnyai Csütörtökön 01. 10. 2020 Tippek és inspirációk

Egy kis lakás berendezése nem egyszerű. A lakásban aludni kell, enni és pihenni. Akárcsak egy nagyobb lakásban. A körülbelül 40 m2 alapterületű lakásban mindent tárolni igazi művészet, főleg, ha meg akarja őrizni a szellőséget és legalább egy kis szabad teret. Íme néhány tipp, hogyan lehet egy kis lakást berendezni úgy, hogy minden szükséges beleférjen, de szabadon és jól érezze magát benne.

 

Valódi dimenziós terv

Készíts egy tervet. Egy kis lakást berendezéről van szó. El kell döntenie, mit választ a lakásba, és hogyan tárolja benne. A legjobb berendezés előtt teljesen kiüríti a helyet. Csak üres falakat hagyjon a lakásban, és alaposan gondolja át, mit hová helyez el. Kényelmesen kell éreznie magát a lakásban (akár egy kicsiben is), és rendelkeznie kell mindennel, amire szüksége van. Mérje le helyesen a szobát, és rajzolja be a bútorok elrendezését a padlón, hogy legyen elképzelése arról, hogy a bútorok milyen helyet foglalnak el, és mennyi szabad hely maradt.

 

Plán bytu

Zdroj: pixabay.com

 

Fény! Sok fény!

Próbáljon minél több napfényt kihasználni egy kis lakásban. A sötét színek nem megfelelőek kis helyekre! Vizuálisan csökkentik őket, és szűknek és szorongónak érezhetik magukat benne. Próbáljon minél több szabad helyet megtartani a kis lakásban, hogy  szabad és szellős hatást nyújtson. A teret többnyire a  fehér nyitja meg, de sokan sterilnek számítják, ezért szeretik elkerülni. Ha az egyik ellenfele vagy, kombináld világos pasztell színekkel, vagy használj krém és bézs színt. A színek kombinációja segít a szoba felosztásában. A fali fotótapétát is használhatja egy kis lakás optikai felosztásához. A nagy feltűnő mintákat jobb lenne kihagyni. Figyelmét fordítsa a függőleges csíkos mintás, geometriai mintás és az apró mintás fotótapétákra  de a mennyezetet mindig hagyja fehéren.

 

Fototapeta biele bludisko

 

Ne töltsön túl egy kis egyszobás lakást bútorokkal

Csak azokat a bútorokat válassza, amelyekre valóban szüksége lesz a lakásban, és valóban használni fogja azokat. A 3 + 2 + 1 kombinációjú nappali kanapé elfoglalja az egéysz szobát.  A sarokkanapé tárolóval jobban használható egy kis lakásban. Az egyik sarkot foglalja el, nem a fél szobát, elegendő hely van az ülésre, és mindenképpen ki fogja használni a tárhelyet. A kanapét "vendég" ágyként használhatja.

 

Fototapeta abstraktná ľalia

 

Kis lakásba méretre szabott bútor

Használja az egész falat. Méretre készített bútort válasszon, de a bútor ajtaja ne legyen a padlótól a mennyezetig. Hagyjon szabad polcokat könyvek és egyéb díszek számára. Az ajtó mögött sok tárolóhely lesz, amelyet mindenképpen ki lehet használni. A világos bútorok hangulatot árasztanak a térben. Az ülőgarnitúra lábakon legyen, ne egyészen a földön. A lakás tágasabb és üresebb lesz. Kombinálja a dohányzóasztalt üveggel. Szabad hely marad a kanapé felett? Díszítse ezt fotótapétával, és ez a távolba nézésre kényszeríti.

 

Kis lakás még kisebb konyhával

A konyha a kis lakásnak is nagyon fontos része. Biztos szertné, hogy jól nézzen ki, és mindent tárolni tudjon. Egy kis lakásban ez igazán nagy kihívást jelenthet. Javasoljuk a világos színek választását is a konyhában. A konyhai szekrények magas fényessége a napsugarakkal játszható lehet, így a konyha tágasabb és szellősebbnek tűnik. A konyhát úgy tervezze jogy minden centiméter ki legyen használva. Húzza a felső szekrényeket a mennyezethez, és ott azt tárolja amit nem oly gyakran használ. A felső és az alsó szekrény közé helyezzen fotótapétát. Szépen kiemeli az egész konyhát.

 

Samolepiaca fototapeta do kuchyne Times Square

 

A klasszikus konyhai asztalt egy kis egyszobás lakás berendezésénél jobb kihagyni.  Minden bizonnyal elférne a konyhájában, de már nem is mozdulna benne. Válasszon az összecsukható asztalok széles választékából, amelyeket a falra szerelhet, és csak akkor nyitja ki, amikor szükséges. A könnyű műanyag székeket gyorsan szétszerelik, és szükség szerint használja. Nagyobb látogatás esetén a nappaliban is felhasználhatja őket. Nem nehéz kezelni őket. 

 

Kis lakás hálószobával vagy anélkül?

Csatlakoztathatja a hálószobát egy kis lakás nappalijához, és a kanapét ágyként használhatja. Ha nem ért egyet ezzel a lehetőséggel, válasszon egy egyszerű ágyat, amelynek váza nem sok helyet foglal el, és használja az ágy alatti helyet tárhelyként. Ma egyszerű fiókos vagy szekrényes ágyak készülnek. Jól néz ki, és sok mindent tárol az ágyban. Válassza szét a hálószoba részét a nappalitól paravánnal, amely diszkréten gondoskodik a szükséges magánéletéről.

 

Paraván schodisko do nebies

 

Tudja, hogy a lakást optikailag mi nagyítja legjobban? Tükör. Ez csak egy tükörkép, de a szoba tágasabbnak tűnik. A falra csak keret nélkülit kell felakasztani. Ne korlátozza. Néha elég annyi hogy becsapja a szemét.

 

Ugyanaz az egész lakásban

Hagyja a padlót az egész lakásban egyszínben, és a világosabb színekre is koncentráljon. Így nagoybb benyomást kelt. A padlót semmilyen küszöb és egyéb színátmenet ne zavarja.  A szabadságot kell megőrizni egy kis lakásban. Nem lehet benne elrejteni rendetlenséget. Szabaduljon meg mindentől, amire nincs szüksége, és mindjárt jobban érzi magát a lakásban.

 

Világítás a világosítás érdekében

A nappali fényt a tér javára használja, és ügyeljen a csillárok és lámpák megválasztására. Ügyeljen arra hogy ne legyen hosszú. Ne hagyja, hogy beleavatkozjanak a térbe, és még abból a kicsiből is kisseb lesz. Minél közelebb a mennyezethez, annál jobb.  A fény megfelelő hatása csodákra képes.

 

Obraz dúhový vír

 

Sok tipp adható egy kis lakás berendezésére. Nem kell mindet használni. Válassza ki azokat, amelyek érdekesek ön számára.  Minél egyszerébben rendez be egy kis lakást, annál nagyobbnak tűnik.

 Ingyenes szállítás felett 34 900 Ft
Raktáron lévő termékek azonnal szállítjuk
Leggazdagabb kínálat tapéták és képek
Az EU-ban készült prémium nyomtatási minőség