Az Életfa szimbólum jelentése

Az Életfa szimbólum jelentése

Viktória Visnyai Csütörtökön 13. 08. 2020 Újdonságok

Az Életfa nagyon közkedvelt motívum. Vagy az is lehet, hogy ékszerként viseli, de nem tudja, mit is szimbolizál. De nem tudja mi jellemzi ezt a szimbólumot? Sejtette hogy az Élétfa nagyon gazdag történettel rendelkezik? Ha nem, mi egy cikket készítettünk Önöknek, amelyben többet megtudhatnak erről a szimbólumról!

 

 

Obraz pestrofarebný strom života  Obraz pestrofarebný strom života - detail

 

Az életfa mint szimbólum

Mint már említettük, az életfa nagyon népszerű és egyetemes szimbólum is, amely különféle dolgokat ábrázol a különböző kultúrákban vagy vallásokban. A szimbólum nem vonható bele kifejezetten egy kultúrába, mert már a világ minden táján használják és évszázadok óta!

 

Az életfát, más néven Tree of life, szent szimbólumnak tekintik, amelynek vallási, szellemi küldetése és filozófiája van. Igaz, hogy egy szimbólum a kultúra vagy a vallás szerint különféle dolgokat ábrázol, de vannak bizonyos közös vonásai, amelyek több kultúrában ugyanazt jelentik.

 

Mit jelent az Életfa?

Az élet fája az univerzumban mindent összekapcsolva ábrázol. Ez a kohézió szimbóluma, és emlékezteti Önt, hogy soha nincs egyedül az életben! Ez jellemzi a vitalitást és a halhatatlanságot. A fa gyökerei a házánk mélyén gyökereznek, ahonnan erőt szereznek. A anya Föld táplálkozására emlékeztetnek. A törzse az űrben található, gallyai az egész világon elterjedtek. A szimbólum lombja az ég felé néz, ahonnan kozmikus energiával tölt fel minkenkit.

 

Obraz strom života s abstrakciou vesmíru

 

1. Termékenység és család

A szimbólum nem csupán az összeköttetést, hanem a családdal és az ősökkel való kapcsolatot is jellemzi. A fa ágai egy családra emlékeztetnek, amely generációk óta növekszik. Az életfa a születés szimbóluma, ezért szimbolizálja a termékenységet. Mindig van mód arra, hogy tovább bővítsük vagy nagyítsuk a családot.

 

2. Növekedés és erő

Az élet fája magas és különösen erős- ilyenek legyünk mi is. A gyökerek a talajba vannak rögzítve, ahol stabilizálódnak. A fa viharokból is részesülhet, tehát az erő fontos szimbóluma. Ki kell használnia az életében tapasztalható kedvezőtlen helyzetet, és lehetőséget kell fordítania, vagy le kell győzni, és erősebbé kell válnia. A növekedés egy lény fejlődését képviseli egy szelíd emberről erős emberre. Az ember növekedésével növekszik az egész életében megszerzett tudása és tapasztalata.

 

3. Egyéniség

Minden ember egyedi! Az életfa az egyéniséget szimbolizálja, mivel minden fa egyedi, ezért valami eltérésnek kell lennie. A szimbólum az ember fejlődését egyedülálló emberré alakítja. Az embert a tapasztalat és a tulajdonságok formálják. Néhányan szakítanak, mások növekednek. A szimbólum az életet képviseli, vagyis azt, hogy az emberek hogyan növekednek és változnak az élet során.

 

4. Örök élet és születés 

Mint már biztos észre vette az Életfa a születés, élet és halál szimbóluma. A fákról lehullanak a levelek télen, és élettelennek tűnnek. De eljön az idő, amikor új rügyek és később új levelek jelennek meg. Ez új életet vagy új kezdetet jelent. Az életfa az örök élet szimbóluma, mert az ember ha örekszik is mégis hagy örökséget, így tovább él szerettei szívében.

5. Béke

A fák általában a pihenés és a harmónia érzetét idézik elő, így nem meglepő, hogy az Életfa a béke és a pihenés szimbóluma is.

 

Paraván zlatý strom života

 

 Az életfa az ősidők óta kísért minket

 

Az életfa a négy földelemet (föld, tűz, víz, levegő) szimbolizálja. Nem is hinné- hogy már ilyen ideje velünk van. A szimbólum története az ókorba nyúlik vissza. A legrégebbi ismert ásatást Törökországban találták meg (ie 7000-ben). Sokan úgy vélik, hogy a szimbólum üzenete eljutott onnan más országokba, kultúrákba vagy vallásokba. A kelták azt is hitték, hogy a szimbólumnak varázslatos és gyógyító ereje van. De mit jelentett az életfa más kultúrákban vagy vallásokban?

 

Vallás - Az élet fája megtalálható a Bibliában a Genesis könyvében, az Éden kertjében. Egyesek úgy vélik, hogy az emberiség szimbóluma a korrupció és a bűn nélkül, mások szerint a szeretet képviseli. A fa gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, és a gyümölcse örök életet biztosít.

Buddhizmus - A buddhizmusban az életfát Bhodi-fának hívják, és úgy gondolják, hogy ez a felvilágosodás fája. E fa alatt a Buddha felvilágosodást ért el, tehát szent szimbólumnak tekinthetjük.

Kelta hiedelmek - Az élet fája továbbra is a kelta hitek jelentős szimbóluma. A kelták úgy vélik, hogy a gyökerek az úgynevezett "más világot" képviselik.

Iszlám - Az életfát  a Koránban az örök élet fájaként nevezik.

Zsidó vallás - A judaizmusban az Élet fa az, amely fenntartja és táplálja az életet.

 

Obraz magický strom života  Obraz magický strom života - detail

 

Az Élatfa mint lakása része

Az életfa szimbóluma otthonában lehet! Csak annyit kell tennie, hogy megrendel egy képet, fotótapétát vagy paravánt ezzel a motívummal. Az életfája minden családba belefér, nem csak vallási vagy szellemi szimbólum. Mindenki talál benne valamit. Döntsd el, mit jelent a szimbólum számodra, és miért szeretnéd lakásodba. Az élet fa elpusztítja a negatív energiát, és harmóniát és békés légkört hoz létre. Ha a szimbólum már lakása része, tudassa velünk!

 

 

 

 

 Ingyenes szállítás felett 34 900 Ft
Raktáron lévő termékek azonnal szállítjuk
Leggazdagabb kínálat tapéták és képek
Az EU-ban készült prémium nyomtatási minőség